CERONAV

ceronav

Organizing annually about 2000 groups for preparing, upgrading, specializing and qualifying in 80 specialties for about 3,200 students.

1976 -  Se infiinteaza ca Institutie Publica, conform Ordinului Ministerului Transporturilor si Telecomunicatiilor nr. 1096 si 1058, sub denumirea de Centru de Perfectionare al Lucratorilor din Marina Civila (CPLMC), cu scopul de a acoperi cerintele de pregatire si perfectionare pentru personalul din domeniul navigatiei maritime

1983 – Conform Ordinului nr.491 isi schimba denumirea in Centru de Instruire si Perfectionare a Lucratorilor din Marina Civila (CIPLMC) avand in subordine Filiala de Formare si Perfectionare a Personalului Navigant Fluvial Galati.

1990 – Preia in subordine Centrul de Calificare a Personalului din Marina Civila.

1992- Devine Centrul de Perfectionare a Personalului din Marina Civila  si Calificare Personal Exploatare Portuara (CPPMC).

2003 - Conform OG 33/2003 si HG nr.449/2003, fuzioneaza cu Centrul de Perfectionare a Personalului din Navigatia Fluviala Galati (CPPNF), care a fost infiintata ca institutie publica prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr.1033/190, devenind: CERONAV , extinzandu-si sfera de activitate prin cumularea instruirii personalului maritim si portuar cu cea a personalului fluvial. 

ceronav

In prezent, CERONAV, organizeaza anual aproximativ 2000 grupe de pregatire, perfectionare, specializare si calificare, de 80 de tipuri de specialitati, pentru un numar de aproximativ 32.000 cursanti.

Nivelul de pregatire al participantilor la programele de instruire se face conform standardelor internationale in materie, peste 90 % din personalul pregatit in cadrul CERONAV, fiind angajat de catre companiile de navigatie din strainatate.

Institutia dispune de o baza de instruire si antrenament situata pe malul lacului Siutghiol si o  dotare materiala de simulare  de ultima generatie, ce cuprinde simulatoare de navigatie, comunicatii, masini navale si manipulare marfuri in nave cisterna .

Facilities

- training base

- navigation simulators

- communication simulator

 - engine room simulator

 - liquid cargo simulator 

Courses

 - maritime & ports

 - special ships

 - offshore

 - CCMOT

 - CCMAR

 - PCMF       

Website : Ceronav – Romanian Training Center